Arrenca el II Fòrum Delta de la Formació i l’Ocupació

EVENT THINK > BLOG > Congresos / Ferias / Eventos > Arrenca el II Fòrum Delta de la Formació i l’Ocupació

Entrevistem a la Sra. Maria Salmerón, tinenta d’alcalde i presidenta de l’Àrea d’Empreses, Innovació i Ocupació de l’Ajuntament de Viladecans.

 

El proper 26 de novembre tindrà lloc, a l’edifici Cúbic de Viladecans, el II Fòrum Delta de la Formació i l’Ocupació organitzat pels Ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

 

En aquesta nova edició, adreçat a les empreses de la zona Delta del Llobregat, s’abordaran dues temàtiques que són objecte d’actualitat a l’empresa: la formació i l’ocupació, tractada des del punt de vista dels processos de selecció de personal.

 

El programa  es desenvoluparà en dues parts. La primera part, tindrà un caire més informatiu i explicatiu, i es comptarà amb la presència d’experts que resoldran els dubtes dels assistents. La segona part, tractarà la selecció de personal a través d’activitats grupals que permetran arribar a conclusions més personals i menys estandarditzades.

 

Dins d´aquest marc, hem tingut el plaer de conèixer de primera ma l´opinió de la tinenta d’alcalde i presidenta de l’Àrea d’Empreses, Innovació i Ocupació de l’Ajuntament de Viladecans.

 

En primer lloc, agraïm la seva intervenció, som conscients de la seva atapeïda agenda, per tant, es un plaer tenir-la amb nosaltres!

 

– Sra. Salmerón, sota el seu punt de vista, què representa per la ciutat de Viladecans el Centre Can Calderón?

 

Can Calderón és el centre municipal de promoció econòmica i serveis a les empreses de la ciutat de Viladecans. Es tracta, doncs, d’un centre de recursos que té com a objectiu general: dissenyar i organitzar programes i serveis que fomentin l’emprenedoria, la consolidació i el creixement empresarial, la generació i millora de la qualitat de l’ocupació i la qualificació professional dels treballadors/ores.

 

Aquesta estructura, a través dels programes i de l’anàlisi de les tendències socioeconòmiques pretén crear un espai útil per a la recerca de feina i la creació d’ocupació.

 

– Què és el Fòrum Delta de Formació i Ocupació?

 

És una de les activitats que s’organitzen a Viladecans. El Fòrum Delta de la Formació i Ocupació és una trobada entre els agents econòmics i el teixit productiu del territori de la Zona Delta del Baix Llobregat, amb la voluntat de transferir d’una manera innovadora i experimental el valor del capital humà a les empreses, com podem fer front a una adequada i encertada selecció de personal i amb quins recursos i eines compten les empreses per assolir una qualificació que s’adapti a les necessitats dels diferents perfils professionals.

 

 

Connectant empreses i professionals mitjançant els valors

 

 

– Com i en quines circumstàncies neix la idea de promoure una jornada adreçada al sector empresarial de la zona?

 

Des de pràcticament els seus inicis, des del Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses de Can Calderon s’han organitzat jornades, tallers i seminaris adreçats a  ajudar a les nostres empreses a ser millors i més competitives.  Amb aquesta filosofia, ara fa 9 anys, van impulsar un acte emblemàtic a la ciutat per les empreses: la jornada InnoV! per tal d’impulsar i posar en valor la innovació a la nostra ciutat.

 

En els darrers anys, els diferents Ajuntaments de la zona Delta: Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans, conscients de la importància i la necessitat que les empreses es coneguin i cooperin més enllà del propi territori van signar un acord per tal de treballar conjuntament una sèrie de trobades empresarials en el marc del que van anomenar “Fòrums Delta”.

 

En el nostre cas i, per aquest any 2014, la temàtica que treballarem és la formació a les empreses i l’ocupació, amb especial èmfasi en la selecció de personal.

 

 

– Quins són els objectius que es volen atènyer amb la proposta que presenta l’edició d’enguany?

 

Per aquesta edició volem, de nou, generar un espai d’aprenentatge i d’intercanvi des d’una aproximació a la temàtica tractada: la formació i ocupació. Volen que les empreses puguin ser conscients de la importància de entendre la formació i capacitació com una part del seu treball diari i no tant com una activitat complementària, cal repensar fins i tot com s’està portant a terme la formació i explorar noves vies, en aquest sentit,  la formació dual és un bon exemple.

 

En l’àmbit de l’ocupació també estem treballant molt intensament,  hem detectat en el dia a dia amb les empreses, les dificultats en el moment de contractar professionals  i de disposar d’equips de treball realment compromesos amb la nostre activitat. Creiem, fa temps, que la solució és formar perfils que s’adaptin a l’empresa. Això sembla molt evident, però no és la realitat. És imprescindible la col·laboració amb l’empresa per establir un quid pro quo. És per això, que l’objectiu en aquest Fòrum és  apropar les eines i els coneixements més importants per aconseguir-ho.

 

– Quin índex de participació hi ha previst per a la jornada?

 

Cada any anem creixent i afegint noves experiències, i comptem amb la col·laboració de moltes pimes del territori. Preveiem que per aquesta edició tindrem la participació d’unes 90-100 persones.

 

– Hi haurà jornades de Networking?

 

Establim totes les activitats i propostes des de la perspectiva de crear espais per la participació que afavoreixi un bon clima per establir relacions entre les empreses participants. Per tant, aquesta jornada serà una bona oportunitat d’intercanvi i aprenentatge i, evidentment, per fer contactes.

 

– Com a responsable de l’Àrea d’Empreses, Innovació i Ocupació. Creu que el teixit empresarial de la ciutat, ha crescut en els últims anys? O pel contrari, aquest període de crisi econòmica ha afectat a la creació de noves empreses i/o emprenedors?

 

En aquesta època crec que ningú pot estar del tot satisfet, tot i que les empreses en general, i les micro i petites en especial,  han estat colpejades. A Viladecans, en concret,  s’han generat moltes noves activitats i hem estat capaços d’atraure grans empreses ja consolidades, com per exemple Unilever.

S’ha de continuar treballant per millorar i adaptar-se a la nou context econòmic i les noves tendències del mercat. És precisament per aquest motiu, que creiem que aquests tipus d’activitat com el Fòrum Delta és una bona oportunitat per reforçar aquesta estratègia.

 

Us proposem un matí d’aprenentatge que us aportarà una visió diferent envers un dels principals reptes en el qual es troben les organitzacions: els seus equips humans.

 

 

Si voleu Assistir, RECORDEU:

 

Dimecres 26 de novembre, de 9.00h a 14.15h, al CUBIC  (Passeig de la Marina s/n). Assistència gratuïta i places limitades.

 

Ja podeu realitzar la vostra inscripció emplenant el formulari que trobareu al web:

 

http://cancalderon.info/agenda/ii-forum-delta-de-la-formacio-i-locupacio/

 

 

Programa de l’acte

 

 • 9’00 a 9’30 h. Recepció dels participants
 • 9’45 a 10’00 h. Benvinguda a càrrec de Carles Ruíz, alcalde de Viladecans
 • 10’00 a 10’20 h. Formació AMB l’empresa, a càrrec de Mª Carmen Duch, directora del Consorci per la Formació continua de la Generalitat de Catalunya.
 • 10’25 a 10’50 h. La Formació Professional Dual a Catalunya, a càrrec de Sergi Reverte, coordinador de la Xarxa de centres de formació professional dual.
 • 10’50 a 11’00 h. Experiència d’una empresa en formació Dual
 • 11’00  a 11’30 h. Break
 • 11’30 a 12’10 h. Buscant una connexió de cine, a càrrec d’Antoni Mates de l’empresa A2M
 • 12’15 a 13’45h. Activitats de dinamització
 • 13’45 a 14’00 h. Presentació projectes:  “Borsa de pràctiques per alumnes i empreses” i projecte cotutorització.
 • 14’00 a 14’15 h. Conclusions i tancament de l’acte.

 

Us hi esperem!!

 

foto plano cubic

 

Si te apetece compartir, nos encontrarás en:

 • Nou logo de TWITTER

Miembros de:

ACPRI Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals
Asociación Catalana de Protocolo y Relaciones Institucionales

Docentes colaboradores en:

ESPRI Escuela Superior de Protocolo y Relaciones Institucionales

Escuela Superior de Protocolo y Relaciones Institucionales
ESEEA Espacio Europeo de Estudios Avanzados

Espacio Europeo de Estudios Avanzados

Archivos

Categorías