L’Hospitalet acull el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones de més de 45 anys

EVENT THINK > BLOG > Congresos / Ferias / Eventos > L’Hospitalet acull el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones de més de 45 anys

ASSAT50 organitza aquesta jornada amb el lema “L’edat no ens atura i l’experiència en avala” per reivindicar els valors personals i laborals del col·lectiu.

Hi participaran entitats socials, empreses, associacions empresarials, administracions, sindicats, universitats i escoles, entre altres.

 

L’alcaldessa, Núria Marín, i la presidenta de l’Associació d’Aturats Majors de 45 Anys de L’Hospitalet (ASSAT50) han presentat avui el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones de més de 45 anys, que es farà el 18 de desembre a l’Auditori Barradas.

 

El Congrés, que té com a lema “L’edat no ens atura i l’experiència ens avala”, pretén obrir una reflexió sobre les dificultats dels desocupats de més de 45 anys per trobar feina i l’encaix d’aquest col·lectiu en el mercat laboral, i posar en relleu el seu talent i la seva experiència. La jornada s’adreça a persones aturades de més de 45 anys, experts en ocupació, atur i en alternatives econòmiques, entre altres.

 

L’alcaldessa ha explicat que “cal fer polítiques actives d’ocupació reals i efectives que puguin ajudar les persones en situació d’atur. A L’Hospitalet les fem a través de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, intentant oferir formació a les persones que es troben a l’atur, tinguin l’edat que tinguin, per ajudar-les a trobar una nova oportunitat laboral i perquè millorin els seus coneixements i habilitats”. Núria Marín ha dit que “el Congrés contribuirà a conscienciar la societat que tenim un problema greu amb l’atur i que cal que les administracions públiques facin accions per combatre l’atur”.

 

LOGO AJUNTAMENT HOSPITALETMarín ha dit que l’Ajuntament ha donat suport a aquest congrés “perquè som conscients que hem de treballar plegats, entitats com ASSAT 50, administracions públiques, entitats empresarials i sindicats. Aquesta és la forma de treball que tenim a L’Hospitalet”. Al·ludint al lema del congrés, l’alcaldessa ha remarcat que “hem d’aprofitar l’experiència de la gent que representa el col·lectiu de majors de 45 anys i que necessita una oportunitat al món laboral”.

 

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, José María García Mompel, ha exposat que “la meitat dels aturats de L’Hospitalet té més de 45 anys, per la qual cosa, és un col·lectiu prioritari en les accions que fem a l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació per millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades”.

 

ASSAT50 impulsa aquest Congrés amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la col·laboració del Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Hi assistiran representants d’associacions de desocupats de la Garrotxa, Badia del Vallès, Illes Balears i Baix Penedès; d’organitzacions empresarials com ara l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), PIMEC, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Cambra de Comerç; les organitzacions Associació Espanyola de Direcció de Recursos Humans (AEDIPE), Creu Roja, Fundació Utopia, Red Renta Básica i Càritas Diocesana; els sindicats CCOO i UGT; la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centre d’Estudis Jaume Balmes de L’Hospitalet, i l’empresa Masquelearning, l’entitat Tres Quarts x Cinc Quarts i la revista Alternativas económicas.

 

ASSAT50 es va crear el febrer de 2013 i es va presentar públicament el novembre d’aquell mateix any amb la voluntat de donar suport al col·lectiu de persones en situació d’atur de més de 45 anys, oferint-los un punt de trobada, assessorament i informació sobre recerca de feina; valorant-los l’experiència, la responsabilitat i el talent, i promovent la seva reinserció en el mercat laboral.

 

Per assistir al Congrés, cal inscriure’s al web:

http://congres2014ocupaciomajors45.blogspot.com.es/  

 

Per obtenir-ne més informació, cal adreçar-se a: congresassat2014@gmail.com

 

Si te apetece compartir, nos encontrarás en:

  • Nou logo de TWITTER

Miembros de:

ACPRI Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals
Asociación Catalana de Protocolo y Relaciones Institucionales

Docentes colaboradores en:

ESPRI Escuela Superior de Protocolo y Relaciones Institucionales

Escuela Superior de Protocolo y Relaciones Institucionales
ESEEA Espacio Europeo de Estudios Avanzados

Espacio Europeo de Estudios Avanzados

Archivos

Categorías